PC kismester országos informatika verseny

2017. május 5-én került megrendezésre a XX. PC-Kismester Országos Informatika verseny. A döntőt 2 forduló előzte meg. A döntőbe a legjobb 10 versenyző jutott. Iskolánkból Pásztor Anna a döntőben III. helyezést ért el. 


A PC-Kismester döntőjén került átadásra egy különdíj is, melyet szintén iskolánk tanulója, Pásztor Anna nyert. A JNS Hungária Kft. a döntőbe jutott versenyzők képeiből az április 22-i konferenciájukon kiállítást rendeztek. A kiállított képekre a konferencia 250 résztvevője szavazhatott, s a legtöbb szavazatot kapott alkotás a cég különdíjával gazdagodott.
A különdíjat Pásztor Anna II. fordulós pályaműve nyerte.
Szívből gratulálunk a szép eredményhez Pásztor Annának és felkészítő pedagógusának, Magyar Katalinnak!


Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy bejutottam a 2017. május 5-én megrendezésre kerülő XX. PC-Kismester Országos Informatika verseny döntőjébe. A döntőt két levelező forduló előzte meg, ahonnan a legjobb tíz versenyzőt választották ki a döntőre.
Reggel korán keltünk és a Szerencsi pályaudvarra mentünk, ahol pár perc várakozás után be is futott a vonatunk. Miskolcon csatlakozott hozzánk Tanár néni is. Azután kezdődött meg a „kalandos” utazásunk, mivel a vonatunk két ok miatt is késett 2 órát. Késve, de odaértünk Budapestre abba az iskolába, ahol a versenyt rendezték. Regisztráltunk, majd felvezettek a terembe, ahol rögtön nekiláthattam a feladatnak. A feladatom kissé nehéznek bizonyult, de sikerült megbirkóznom vele. A munkám végeztével ebédelni mentünk. Maradt még egy óránk a közös programig így elnéztünk a Duna plázába, ahol rögtön a könyvesboltot céloztam meg. Visszaértünkkor már ott is volt a busz és indulhattunk Országház látogatásra. Bár jártam már az Országházban mégis lenyűgözött milyen szép és díszes. Aztán az iskolába indultunk vissza, ahol az eredményhirdetés következett. Majdnem teljesen biztosra mentem volna, hogy ez most nem sikerült, de amikor kimondták a nevemet már nem izgultam többet, hanem nagyon örültem. Egy különdíj is volt, amit a JNS Hungária Kft. jóvoltából kaphatott meg egy gyerek. A döntőbe jutott versenyzők képeiből az április 22-i konferenciájukon rendeztek kiállítást, ahol a konferencia 250 résztvevője szavazhatott. Aki a legtöbb szavazatot kapta, az pedig én voltam. Egy egészségmegőrző csomagocskát kaptam ajándékba. A verseny végeztével elindultunk haza. A pályaudvarig metróval mentünk, majd felszálltunk a vonatra és hazafelé vettük az irányt.
Nagyon élveztem ezt a napot a sok fárasztó utazás ellenére is, remélem lesz még részem ilyenben.

 
Pásztor Anna 8. osztály