Mozilátogatás

Délután fél kettő van. Mindenki az iskola előtt áll és várjuk az indulást a moziba. Hamarosan elindult a busz és máris elkezdtünk gondolkodni, vajon mi lesz a filmben? Már a film címe is elindított a fantáziánkat: Legendás állatok és megfigyelésük...A legtöbben úgy kiváncsiskodtunk, hogy az interneten megkerestük az előzetesét. Én is így tettem, és kiderült, hogy nagyon hasonlít a Harry Potter című filmre, mert ott is varázslók vannak. Én ismertem belőle pár említett szereplőt és varázslatokat.
Megérkeztünk Miskolcra, így még jobban elkezdtünk izgulni. Mikor már bent voltunk a moziteremben, akkora teljes volt a sugdolózás. Elkezdődött a film. Nagyon tetszett, hogy 3D-ben nézhettük a filmet. Az első, ami nagyon jónak tűnt, amikor elveszett benne egy állatka, egy furkász vakond, aki nagyon szerette az aranyat. Ebből keletkezett a kalamajka. Mindegyik állat szép és érdekes volt, de nekem egy liláskék  kígyó tetszett a szárnyakkal és az ezüst tojásaival. A legviccesebb azonban egy orrszarvú volt, aminek lehetett látnio az agyát és egy másik, ami úgy nézett ki, mint egy sárga törlőrongy.
Sajnálom, hogy gyorsan vége lett a filmnek. A hazafelé úton másról sem tudtunk beszélni, mint a film egy-egy érdekes pillanatáról.

Kalina Luca 
5.o.