Kinder Sport

A mi Kinder + Sportunk

A tanév elején iskolánkba érkezett egy nagyon jó pályázati lehetőség, arra kértek bennünket, hogy a Kinder + Sport által kiírt sportfoglalkozást szervezzünk meg november hónapban.  A Kinder+SPORT program évek óta elkötelezett az iránt, hogy rendszeres testmozgásra ösztönözze a fiatalokat. A program hitvallása, hogy a sport kiemelkedő szerepet játsszon a gyermekek életében, mert segít nekik megismerni önmagukat, leküzdeni az akadályokat. A Kinder+SPORT kezdeményezés célja, hogy a mindennapi sportot az aktív életmód részeként vonzóvá tegye a gyermekek számára. Úgy gondoltuk, hogy a cég célja azonos a mi céljainkkal. Ezért belevágtunk, megkezdődött a gyerekek beválogatása, az első foglalkozást novemberben tartottuk meg. A tanulóink nagyon jól érezték magukat ezen a sportfoglalkozáson, ez látszódott az arcukon is. Valószínű ez volt az oka annak, hogy még november végén megkaptuk a jó hírt, iskolánkat a 300 iskola közül beválogatták a 64 intézmény közé, amely részese lehet a programsorozatnak. A szervezet decemberben elküldte nekünk a gyakorlatsorokat, és a kezdő csomagot. Rengeteg új eszközzel bővült a tornaszertáruk.

Négy fordulón keresztül vettünk részt a felkészüléseken, a szervezők mindig újabb és újabb feladattal láttak el bennünket. Csapatnevet, indulót, zászlót, és sportpéldaképet választottunk maguknak. Eközben a kiirt feladatsorokat is gyakoroltuk.  A pontgyűjtés alkalmával egy új beltéri pingpongasztalhoz jutottunk.

Március 7-e nagy nap volt a Törpördögök (ez lett a csapatunk neve) életében, megkaptuk a meghívást az észak-magyarországi elődöntőre, Egerbe. Ezek után talán még nagyobb lelkesedéssel készült kicsi csapatom a megmérettetésre, minden héten két alkalommal gyakoroltuk a feladatokat. A verseny előtti héten, március végén pedig, megkaptuk azt a 7 feladatot, amivel még három iskolával versenybe szállunk a továbbjutásért. Itt már Kunder Tamás tanár úr is a segítségemre volt, amit ezúton is köszönök neki.

Április 4-én a kora reggeli órákban indultuk el a Törpördöjeimmel Egerbe, hogy megméretessük magunkat a többi iskolával. Természetesen nagyon nagy volt az izgalom, de a szervezők kedvessége, és közvetlensége mindezt hamar elfeledtette velünk.

Egy rövid bemelegítés után elkezdődött a várva várt verseny, a gyerekek nagy izgalommal vágtak bele a feladatokba. Minden egyes feladat végrehajtásánál mindenki kihozta magából a legjobbat. Én a pálya szélén állva nézhettem és buzdíthattam kicsi csapatomat. 

Az utolsó versenyszámban hatalmas hajrában alulmaradtuk a miskolci csapattal szemben, így nem juthattunk tovább a középdöntőbe. Az eredményhirdetés alkalmával, oklevéllel és apró ajándékkal kedveskedtek nekünk a Testnevelési Főiskola tanárai, akik a szervezői voltak a programsorozatnak.

A gyerekek egy kicsit szomorkodva, de annál fáradtabban indultak az öltözők felé.  Hazafelé tartó úton többen is megjegyezték nekem, nekik bizony nagyon fog hiányozni a Kinder Sport!

Megragadnám az alkalmat arra, hogy köszönetet mondjak az iskola vezetőségének, hogy lehetőséget biztosított nekünk a felkészülésre. A szülőknek is nagy köszönettel tartozom, hogy elengedték, elhozták a gyerekeiket a foglalkozásokra! A legnagyobb köszönetem mégiscsak a gyerekeké, hiszen hónapokon keresztül ők vettek részt a versenyeken, készültek a foglalkozásokra!

A következő tanévben több tapasztalattal biztos vagyok benne, ha egy mód lesz rá, újból belevágunk…

Spéderné Sebő Edit

felkészítő tanár