Nem adom fel!

NEM ADOM FEL! – a televízió élő közvetítését nézhette a felső tagozat


Szeptember 22-én délelőtt 11 órakor a hazánkba látogató Nick Vujicic, diákoknak tartott előadását, tekinthettük meg élő adásban.

Nick Vujicic születési rendellenesség miatt kezek és lábak nélkül jött a világra. Sok megaláztatáson és zaklatáson ment át. Fiatalkorában megpróbált emiatt öngyilkosságot elkövetni. Mindezek ellenére egy nagyszerű példakép vált belőle a sérültek és a nem sérültek körében egyaránt. Az előadásaiban saját tapasztalatait mondja el az iskolai bántalmazásról és zaklatásról. Senki nem érdemli meg a kiközösítést, a kibeszélést és a bántalmazást. Nem a külsőségeket kell nézni, hanem a belsőt. Soha sem szabad feladni az életet egy pár gúny miatt, általában a gúnyolók irigykedésből szoktak kritizálni. Több millió ember él a világon, nem szabad hagyni, hogy egy vagy két ember véleménye elrontsa az egész életünket. A bántalmazók és gúnyolók pedig gondoljanak bele abba, hogy ők mit éreznének ellenkező esetben, ha velük tennék azt, amit ők tesznek másokkal. Azt kapsz, amit adsz – mondhatnánk egyszerűen, azaz visszaüt a bumeráng. Aki most mást bánt, bele sem gondol abba, hogy mihez fog kezdeni, ha majd anyuka vagy apukaként az ő gyermekét fogják bántani.

Ez az előadás azért volt hasznos, mert megtanította, hogyan kell helyesen értékelni a helyzetünket, a nehézségekben, hogyan kell átértékelni az életet. Tanulsága legfőképpen az volt, hogy nehézségeink elől ne meneküljünk, hanem fordítsuk azokat lehetőségekké.

                                                                                Hausel Kamilla 8. o.