Óvoda - Iskola


Fontos feladatunk, hogy jó kapcsolatot ápoljunk az óvodával. Segítsük egymást, betekintést nyerjünk a dolgos mindennapokba, hisz célunk közös: gyermekeket tanítunk, nevelünk. A két intézmény kapcsolattartója szervezésében május 10-ére meghívtuk a nagycsoportosokat a két óvó nénivel együtt egy interaktív tanórára az első osztályba. A foglalkozáson szerepet kaptak a kicsik is, számolhattak, mondókázhattak, s jót játszhattak együtt korábbi társaikkal. Nagyon lelkesek voltak, az iskolások igyekeztek segíteni nekik, bevonni őket a munkába. Az óvó nénik örömmel látták, hallották, mennyit változtak, okosodtak a tavalyi nagycsoportosaik.
Végezetül saját készítésű ajándékkal kedveskedtünk egymásnak, mely emlékeztet majd mindannyiunkat erre a szép napra.
Rövid időn belül újra találkozhattunk, mi is betekinthettünk az ovisok játékkal teli életébe. Részt vehettünk egy közös foglalkozáson, s kötetlenül játszhattak a gyerekek régi és új barátaikkal volt óvodájuk udvarán. Nekünk, pedagógusoknak is jutott időnk egy kis tapasztalatcserére, beszélgetésre. Annyira jól éreztük magunkat, hogy majdnem elfelejtettük, hogy még fontos feladataink vannak az iskolában…
Elköszönéskor újabb meghívást kaptunk a május 31-én rendezendő Gyermekkerti Majálisra, melyet nagy örömmel fogadtunk el. Alig várjuk, hogy újra találkozzunk! Az iskola és az első osztályosok nevében köszönöm szépen a meghívást!


Kohári Marianna