Sportnap

2016. augusztus 25-én a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szerencsi Tankerülete Sportnapot szervezett a körzet iskoláinak meghívásával. A sportot és egészséges életmódot népszerűsítő rendezvénysorozat a IX. Csokoládé Fesztivál „nulladik” napjaként nyitotta meg a hosszú hétvége színes forgatagát, melyen a fiatalok kedvenc sportolóikkal találkozhattak. A programok nagy részét a Kulcsár Anita Sportcsarnokban tekinthettük meg, de érdekes bemutatót láthattunk a tűzoltók, mentők és a rendőrség együttműködésével a Várkertben is. Nagyszerű sportolók mutatták be tudásukat, és állítottak példát a diákok elé.

Az idén másodszor megrendezett Sportnapon minden intézmény vállalta, hogy a Hegyaljai Ízek Főzőverseny keretében készít valami finomságot. Iskolánk ezen az éven lecsót főzött az éhes diákoknak, akik részt vehettek többek között közlekedésbiztonsági, motoros rendőrségi és a katasztrófavédelem légi mentős bemutatóján is.

Az érdeklődőket Szily Nóra pszichológus várta egy beszélgetésre a pedagóguspálya nehézségeiről és a gyermekek, tanulók beilleszkedési problémáiról. Lehetőség nyílt táplálkozási tanácsadásra, rendőrségi kutyás bemutatót tekinthettünk meg, sor került kerékpáros ügyességi versenyre, meghallgathattunk egy drog prevenciós előadást, volt íjászati, sportlövészeti és cserkészbemutató. A Mackó Kórház gyermek elsősegélynyújtásra invitálta a kisebbeket, figyelemmel kísérhettünk egy szimulációs mentést, a Magyar Vöröskereszt pedig egészségállapot felmérést (vércukorszint-, vérnyomásmérés) végzett a nap folyamán.

Köszönjük, hogy együtt tölthettük ezt a szép, nyárvégi napot!