Gyereknap

Iskolánkban immár hagyományosan május végén rendeztük meg a Gyermeknapot. Idén, ez május 25-re esett, nem mindennapi programokkal vártuk a gyermekeket. Erre a programra hívtuk meg a perbáli testvériskolának, akik örömmel fogadták el a meghívásunkat. A borongós napot egy vidám Zumbával indítottuk. Ezek után iskolásaink két nagy csoportra váltak: az alsósok és a felsősök csapatára. A felsősök csapatait vegyesen alakítottuk ki.(rátkai- perbáli gyerekek) Arra gondoltunk, hogy vendégeinkkel megismertetjük Rátkát, ezért a napot egy Faluportyával folytattuk. Különféle helyszíneken a vártuk őket, érdekesebbnél érdekesebb feladatokkal. A feladatok némelyike még a helyi gyermekeket is gondolkodóba ejtette. Sajnos az időjárás nem kedvezett nekünk, így mindkét tagozat az iskola tantermeiben fejezte be a feladatokat. 


Az iskola ebédre hívta növendékeit és vendégeit, a pizza elfogyasztása után kerülhetett sor a vetélkedő eredményhirdetésére. A csapatok jutalmát, a csokikat ezúton is köszönjük Kalina Gábornak és feleségének Bodnár Mariannak. Ebéd után sem maradhattunk programok nélkül: az alsósok egy mesét néztek meg, míg a felsősök egy partizán párbajban mutatták meg mit tudnak. A legügyesebbek még a tanári kar jelenlévőit is kihívták egy jókedvű párbajra. Ez idő alatt a nap is kisütött, így míg a kicsik is partizán párbajoztak, addig a nagyobbaknak volt lehetőségük használni a népszerű trambulint. A 6-7. osztályos lányokkal tanárnénik vívtak egy kézilabda mérkőzést. Örömmel jelenthetem, hogy a tanár csapat immáron három éve veretlennek bizonyul.  
A napot a kinti szabad játék, az aszfalt rajz, és az arcfestés zárta. A nap végére mindenki kellemesen fáradtan térhetett haza.

Június 12-én, az utolsó tanítási héten pótoltuk az eső miatt elmaradt mászófalazást és a habparty-t, a gyerekek örömmel próbálkoztak a falmászással, majd délután nagy örömmel vettették bele magukat a tűzoltóság által generált habba. 


Köszönet illeti:
• a csokoládé jutalomért Kalina Gábort és Bodnár Mariannát
• iskolavezetést, a programok finanszírozásáért
• tanári kart, a segítő és együttműködő munkájáért


Spéderné Sebő Edit