Mindenki karácsonya

Kántálástól, énekléstől, zenétől és vásári forgatagtól volt hangos a rátkai Közösségi Ház és annak utcája december 16-án. „Mindenki Karácsonya” nevű rendezvényünk idén is sokakat vonzott, hogy megtekintsék a műsorokat, egyenek-igyanak egy jót, vagy éppen vásároljanak az karácsonyi vásárra készített ötletes portékákból. A rendezvénysorozat délután 16 órakor kezdődött a Tájház elé felállított adventi koszorú előtt, ahol a színjátszó szakkör növendékei fogadták a közönséget egy kis műsorral, miközben Endrész Árpádné igazgató néni közreműködésével német dal kíséretében meggyújtottuk a három gyertyát. A kántálás szép hagyományát a Schwarzwald Hagyományőrző Egyesület tagjai elevenítették fel a betlehemi jászol előtt, melybe a közönség is bekapcsolódott a zsoltárok éneklésénél. 

karácsony

Az ünnepi műsorok a Közösségi Házban folytatódtak az óvodások fellépésével. A Hagyományőrző Népdalkör megható dalcsokorral köszöntötte a közönséget, a Csendes éj éneklésébe pedig bevonták a település apraja-nagyját is. A karácsonyi gondolatokat a 2.-3. osztályosok és az iskolai énekkar dalai koronázták meg. 

karácsony

Az ünneplés a helyi közösségek hozzájárulásával és szíves közreműködésével a szabadban folytatódott. A résztvevőket szeretetvendégség, karácsonyi vásári forgatag várta, ahol az érdeklődők az óvodások, az iskolások és a szülői munkaközösségek által készített ajándéktárgyakat vásárolhatták meg, nézelődés közben pedig hot dog, citromos tea, forralt bor vagy éppen főtt virsli mellett melegedhettünk.

 karácsony

Köszönet mindenkinek, aki közreműködésével és részvételével hozzájárult a rendezvény sikeréhez!