Tanévnyitó ünnepség

Rontom-bontom, csak azt mondom, kezdődik az iskola …

 

Iskolánkban szeptember elsején, reggel 8-kor szólalt meg az új tanévet hirdető csengőszó, s ünnepélyes tanévnyitóval vette kezdetét a 2017/18-as tanév.

A másodikosok vidám hangulatú műsora után igazgató néni köszöntötte a diákokat és szüleiket, a pedagógusokat, valamint az óvó néniket. Rövid beszédében reményteli hangon szólt, hogy a szép hosszú nyár után ki-ki a maga helyén kipihenten és jó kedvvel lát neki a rá váró feladatok elvégzésének, a tanulásnak, a tanításnak.

Az óvodai életből az iskolába érkezett – kissé megszeppenten üldögélő – kilenc első osztályoshoz intézve szavait arról mesélt nekik, hogy milyen csoda jó dolgok, új barátok, nagy felfedezések, s a tanítási órákon túl, játékos, izgalmas programok várnak rájuk. Mint mondta: észre sem veszik majd, hogy elillan a tanév, aminek végére tudnak majd írni, olvasni. Az ünnepi hangulatot fokozta, mikor iskolába fogadó oklevelet adott át a kicsiknek, s minden osztályfőnököt megkért, hogy tűzze fel tanítványainak az együvé tartozást jelképező kitűzőt.

A kicsi és nagyobbacska tanulóknak, pedagógusoknak sikeres tanévet, jó munkát, sok erőt és kitartást kívánt, és azt ígérte, izgalmas tanévben lesz részük.

Végezetül a Szerencsi Tankerületi Központ által beadott sikeres pályázatról számolt be, amelynek keretében iskolánk 80 000 000 Ft-os támogatást nyert felújításra, korszerűsítésre. Megtisztelőnek nevezte azt a figyelmet, amellyel a Tankerület a mi kisiskolánkra is figyel, és látja benne azt az értékes munkát, amely kiérdemli, hogy felújítást hajtsanak végre benne, hogy a jövő korszerű iskolájává válhasson.

Megköszönte továbbá a Tankerületi Központ igazgatójának, Szabó Árpádnak, hogy kibővíthetővé vált az iskolabusz útvonala, s ennek eredményeképpen az Abaújszántóról bejárók közlekedése is megoldódott. 

 Ezek után a diákok a tantermeikbe igyekeztek, vagyis inkább csak szépen, komótosan egymással még a nyári eseményeket kitárgyalva vonultak, s valóban kezdetét vette az ÚJ TANÉV.

 Köszönjük szépen az évnyitó műsort a másodikosainknak és tanító nénijüknek, Kohári Mariannának.