Csodaszarvas program

Június 24-28. között az első osztályosok számára került megrendezésre a Csodaszarvas program keretein belül az „Egészség manók-avagy játékos egészségre nevelés” napközis közösségi program.

Egy kalandos, izgalmas, játékos hétre hívták a legkisebbeket az Egészség Manók, hogy segítségükkel megismerjék az egészséges életmód alapjait. A hét első napján az Egészség Manók titkos küldetése során kiderült, hogy mit jelent pontosan az egészség és miért fontos vigyázni rá. Manóink meséltek az egészséges táplálkozásról, a testápolásról, a fogak helyes ápolásáról, a napirendről, valamint azok szerepéről. 


Történeteik, kalandjaik beszámoltak a mozgás szeretetéről, sőt elrepítették őket a sport és a közlekedés világába is. 


Volklór Hagyományörző Műsor és 3 előadás is színesítette programunkat. Herczeg Mária kézműves-bábos szerdán volt a vendégünk. Bábelőadása, és kézműves foglalkozása feledhetetlenné tette a délutánt. Csütörtökön a nyíregyházi Vadasparkba kirándultunk. A hét minden napján sokat örömködtünk, tevékenykedtünk, játszottunk, s a programnak köszönhetően sok-sok finomság is kerülhetett a legkisebbek asztalára. Pénteken a Nagy Manó Próba kiállása után a gyerekek is örökös tagjai lettek az Egészség Manók Birodalmának, s az avató ünnepségen az Emléklap mellett sok jutalommal térhettek haza.