Elsősök tanulmányi kirándulása

2019. április 17-én (szerdán) az első osztályos tanulók tanulmányi kiránduláson vettek részt Miskolcon a Csanyiki Erdészi Erdei Iskolában.
A reggeli 8 órai indulás után a programunk egy tízóraival kezdődött. Kaptak a gyerekek vajaskenyeret és forró teát. A tízórai után rövid túrára indultunk a tanösvényen, ahol a kisdiákok megismerkedhettek erdei növényeinkkel, gyógynövényeinkkel, illetve kóstolhattak is egyet-kettőt. Megfigyelhették a fán letelepedett gombákat, a fa törzsein lévő „sebhelyeket”.
A Király-forrás vizével csillapíthatták szomjukat, majd a Kecske-lyuk barlangba nyertek betekintést, ahol nagy izgalommal várták, hogy denevérrel találkozhassanak. Itt megtudhatták, hogy a barlang befelé egyre csak szűkül, illetve, hogy régen a juhokat ide terelték be éjszakára.
A túra után egy rövid játékidő következett, ahol a tanulóknak volt energiájuk szaladgálni. Egy kiadós ebéd után kézműves foglalkozáson vettünk részt. Katicabogarat készítettünk dióból és papírból. Előtte megtanulták, hogy csak a hétpettyes katica az, ami hasznos számunkra és a többi nagyon káros a környezetünkre, hiszen elpusztítja növényeinket. A kézműves foglalkozás után játékidő következett, ahol elfogyaszthatták „desszertjüket”, egy túrórudit és egy gyümölcslevet, melyet az iskolától kaptak.
Volt lehetőség lovaglásra, amit több, mint a csoport fele ki is használt, így mindenki türelmesen kivárva sorát élvezhette a lovak közelségét. Háziállatokkal is megismerkedtek, hiszen egy kisebb kört tettünk a terepen. Hazaindulás előtt megtekinthették a kitömött erdei állatokat.
Köszönetünket fejezzük ki Rencsiné Ágh Márta néninek, aki csoportunk programjait megszervezte.
Nagyon jól érezték magukat a gyerekek, sok élménnyel gazdagodtak. 


Kosztrub Anita 1.a. osztályfőnöke