Erzsébet tábor Zánkán


Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány jóvoltából iskolánk tanulóinak lehetősége volt nyári élménytáborban részt venni. Augusztus 11-16 között egy hetet töltöttünk Zánkán.
 
Megérkezés után elfoglaltuk a szállást, majd megebédeltünk. Vacsoráig egy "kódjátszma" keretében felfedeztük a tábor területét és megismerkedtünk a tábor szabályaival.. Az esti program a tábornyitó rendezvény volt, amelyen mindenki nagyon jól szórakozott.
Hétfőn egész nap a Balatont élveztük. Délelőtt hajókiránduláson vettünk részt, délután pedig a hűsítő hullámok közt "vészeltük át" a kánikulát. Vacsora után koncertre mentünk és még volt erőnk és bátorságunk egy éjszakai túrához.

Kedden bebarangoltuk a tábort, mert az időjárás nem tette lehetővé a strandolást. A délelőtt Lézerharccal, trambulinozással és 3D nyomtatással telt. Ebéd után a "Zánkathlon" keretein belül kevésbé ismert sportolási lehetőségeket próbálhattunk ki. Vacsora előtt még volt időnk elsétálni a Haditechnikai emlékparkba is. Az esti óriás bábszínházat elmosta az eső, ezért egy olyan előadás részesei voltunk, amely a komolyzene világát próbálta közelebb hozni a gyerekekhez.
Szerdán ismét egy tartalmas nap részesei voltunk. Délelőtt kézműves foglalkozáson vettünk részt, majd a "Hősök napja" keretében vártak ránk izgalmas programok. Tűzoltóként füstfolyosón keltünk át, bepillantást nyerhettünk a katasztrófavédők életmentő munkájába. Ebéd után az időjárás kegyes volt hozzánk, így sárkányhajóval szelhettük a Balaton vizét, a bátrabbak meg is mártóztak a tóban. A legjobban úszók a vízi kalandparkban tették próbára ügyességüket. Este Táncházban szórakoztunk, majd a tábortűz fénye mellett töltöttünk hangulatos perceket.

Csütörtökön a délelőttöt a táborban töltöttük. A nagyobbak kalandpark kihívásait élvezték, közben a kisebbek újra kézműveskedtek, majd a közkedvelt "1 perc és nyersz" játékot próbálták ki csapatokban. Még tandemezésre is jutott időnk. Délután újra a Balaton vizét élveztük. A lehetőség nyílt sárkányhajózni és ásványbörzén moshattak a gyerekek "aranyat érő kincseket". A táborzáró rendezvényen az e heti versengésekért tanulóink büszkén vehették át a megérdemelt okleveleket. Fergeteges hangulatban búcsúztunk Zánkától.
A tábor utolsó reggelén már csak a hazautazáshoz készülődtünk. Reggeli után útra is keltünk. Egy élményekben, eseményekben gazdag hetet töltöttünk a táborban. Viszlát Zánka, viszlát Balaton! Jövőre újra jövünk!