Erzsébet tábor


2018 júniusában örömmel olvastuk a jó hírt, hogy 46 tanulóval augusztusban 1 hetet tölthetünk a Balaton partján, Zánkán az Erzsébet táborban. 2018 augusztus 12-én, vasárnap kora reggel autóbuszra szálltunk és elindultunk a táborba.
Mindannyian nagyon vártuk a megérkezést és azt hogy végre láthassuk a Balatont. A megérkezést követően elfoglaltuk a szállást, megebédeltünk és délután megismerkedtünk a táborral. Este egy fergeteges tábornyitón vettünk részt. Fáradtan, de élményekben gazdagon térünk nyugovóra az első napon.


Másnap megkezdődtek a programok. Reggeli torna után kincskeresésre indultunk két csoportban. A tábor és a Balaton környékének természeti és épített kincseit fedeztük fel. Fotók segítségével illetve GPS használatával kellett tájékozódni. Ezt követően a tábor mellett található Hadtörténeti Emlékparkban tett látogatásunk során közelről megcsodálhattuk a kiállított haditechnikai eszközöket.
Ebéd után eljött a várva-várt pillanat: végre csobbanhattunk a Balaton vizében. Vacsoráig ki sem jöttünk a vízből. Vacsora után Rácz Gergő koncerten vettünk részt, ami mindenki számára óriási élmény volt.
A keddi nap délelőttjét a közlekedés töltötte ki. Különböző járműveket próbálhattak ki a gyerekek. Lehetőség nyílt gokartozni, kerékpározni, autót vezetni. Ebéd után lementünk a Balatonhoz, de sajnos nem tudtunk fürödni a másodfokú viharjelzés miatt. A délutáni csalódottságért kárpótoltak érte az esti programok. Egy színdarabot néztünk meg vacsora után, majd éjszakai túrán vettünk részt. Az alsósok és a felsősök is külön csoportban járhatták be a tábor területét, ahol 5 állomáson játékos feladatokat kellett megoldani.


Szerda délelőtt kipróbálhattuk a sárkányhajózást. Óriási élményt jelentett kicsik és nagyok számára egyaránt. A sárkányhajózás után sétahajózni indultunk. Csodálatos látványt nyújtott a Balaton ebből a szemszögből is. Idegenvezetőnk is volt, aki segítségével nagyon sok érdekességet tudtunk meg a „magyar tenger”-ről és a környék látnivalóiról. A délutánt ismét a strandon töltöttük. Este tábortűz köré gyűltünk, ahol a tábor összes lakója együtt énekelt, táncolt.
Csütörtök délelőtt vidám, szórakoztató programok vártak ránk a parton. „Zánkalandoztunk”, tallérokat gyűjtöttünk az "Egy perc és nyersz" ügyességi feladatok végrehajtásával. Délután a nagy melegben ismét szükségünk volt a Balaton hűsítő hullámaira. Az esti táborzárás fergeteges hangulatban telt.
Sajnos búcsút mondtunk ennek az élményekkel teli, vidám, eseményekkel teli hétnek.
Magyar Katalin