Happy7

„A VÍZ AZ ÉLET FORRÁSA”

Tényleg így vagy? Így bizony. Vajon előfordul, hogy megfeledkezünk erről? Elő bizony.

Országos kezdeményezés indult az ivóvíz népszerűsítésére, melyhez immár hagyományosan iskolánk is csatlakozott. Az OÉTI pályázat keretében a projektben részt vevő iskolák sokszínű programsorozat szervezésével igyekeztek mindent megtenni annak érdekében, hogy minél szélesebb körben hívják fel a figyelmet legfontosabb kincsünkre, a vízre. 
Március 18-22 közöttközött zajló projekthetünk keretében arra törekedtünk, hogy megmutassuk a gyerekeknek, mennyire fontos a víz a mindennapjainkban. A rendezvényeket szervező pedagógusok színes és érdekes programok keretében nyújtottak széles körű tájékoztatást mind elméletben, mind gyakorlatban a víz jelentőségéről. 

Megnyíltak a „vízbárok” minden egyes osztályban, ahol a gyerekeket szénsavmentes ásványvíz és műanyagpoharak várták (melyeket saját kezűleg dekorálhattak ki), hogy az egész hét során ezt a lehetőséget használhassák a folyadék fogyasztására. Ezen a héten ugyanis nagyon ajánlatos volt kizárólag vizet, tejet és kakaót inni. Hogy mikor? Amikor megszomjaztál, de legkésőbb, amikor megszólalt egy mostanra már ismerős dallam, melynek célja, hogy emlékeztessen arra: most igyál legalább egy korty vizet! Hogy ki ellenőrizte ezt? Nos, hát…, a Vizi zsaru kommandó, amely egy-egy pedagógusból, és minden osztályból két-két gyerekből állt. Hogy ők mit csináltak? Rajtaütésszerűen járták körbe az iskolát, és ellenőrizték, ki az, aki egészségtelen innivalót hozott, és vajon betartottuk-e a vízivást az iskolában.

A hét zárásakor elhatároztuk, hogy jövőre is megtartjuk ezt a programot, s persze év közben is igyekszünk odafigyelni mindarra, amit ezen a héten tanultunk.