Légy egy napig Bárczay-s!

Vizsolyi Levente 1. b osztályos tanuló családjának köszönhetően meghívást kaptunk a Bárczay János Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium által 2019. április 12-én pénteken megrendezett Légy egy napig Bárczay-s! elnevezésű programra. Ez a rendezvény a szakmák éjszakája keretein belül került megrendezésre. Az iskola az utaztatásunkat teljes mértékben megoldotta, buszt küldött értünk.
Nagyon sok színes programmal várták a látogatókat: parasztolimpia, csontvázszelfi, Bárczay Toldija, tojásfestés, gomolyakészítés, állatsimogató, lovaglás, traktoros ügyességi, veterán és korszerű traktorok- munkagépek bemutatója.


A gyerekek nagy örömmel ültek bele a kiállított traktorokba, simogatták a háziállatokat, s lehetőségük nyílt lovas kocsikázni is.
A szabadban eltöltött programokat a hideg, szeles időjárás miatt bentire cseréltük egy idő után. Gazdag tízóraival vendégeltek meg bennünket, házi készítésű kenyér, sajtok, gomolya, szendvicsek sokasága és meleg tea várt bennünket az étkezőben. Ezt követően változatos technikákkal történő tojásfestésen vehettünk részt. Talán ezt élvezték a legjobban a gyerekek.


A hideg idő ellenére nagyon jól éreztük magunkat. Bőven akadt izgalmas program, amikben az első osztályos gyermekek is aktívan, örömmel vehettek részt és kicsit sikerült kizökkennünk a szürke hétköznapokból.


Szőke-Novák Krisztina
osztályfőnök