Mindenki karácsonya

Az idei karácsonyi ünnepélyünket is, hagyományainkhoz híven községi szinten szerveztük meg. A "Mindenki karácsonya" nagyszabású programunk sikeréhez hozzájárultak iskolánk legkisebbjei is. Az ünnepi műsorral az 1./a és a 2. osztály tanulói kedveskedtek a közönségnek. 


Majd énekkarunk előadásában gyönyörködhettünk néhány karácsonyi dallamban. Ezt követően a szülői szorgos kezek által készített portékákat árulták tanítványaink. Közben a bőséges étkekkel ellátott "szeretet - asztalról" falatozhattunk. Az ünnepi hangulatot a hóesés méginkább különlegesen varázsossá tette.A karácsonyi hangulatba hozó ünnepi forgatagban mindenki nagyon jól érezte magát.
Köszönjük mindenkinek az önzetlenséget, amellyel hozzájárult a kínáló asztalok megtöltéséhez.

Meglepetés „zápor”
Az iskolában is hagyománya van az adventi gyertyagyújtásnak, még Endrészné Julika tanító néni kezdeményezte valamikor a régiségben. Az idei várakozási időszak is meghitt hétfő reggelekkel kezdődött. A németet tanító pedagógusaink gondoskodtak az ünnepi hangulatról: versek, dalok, jókívánságok által. 

Igazgató néninek is volt minden hétre egy kis meglepetése:
- Müller Gréta és Bodnár Dániel 8. osztályos diákoknak a Tankerület könyv- és pénzjutalmát adta át,
- az ötödikesek díszíthették fel az iskola karácsonyfáját,
- az Önkormányzat „Iskolai képesség mérés és fejlesztés”-projektjében 5 tanuló 10.000 forintos Decathlon utalványt nyert Schmidt Péter, Balogh Blanka, Holcman Hanga, Verik Dorián, Haraszin Vivien (az oktatási szolgáltató sorsolásában azok az alsó tagozatos diákok vettek részt, akik 100%-ban, illetve azok a felső tagozatos diákok, akik minimum 80%-ban megoldották a kognitív játékokat),
- szeretetvendégséggel zárult az utolsó tanítási napunk, amelynek nyitányaként az alsós-felsős osztályok megajándékozták egymást, s ráadásként 2 napot kaptunk ajándékba a téli szünet hosszabbításaként.

Az utolsó héten a 2., 4., 5. és hatodik osztályunk mozizott még.

Karácsony közeledtével énekkarosaink kis műsort ajándékoztak a Szent Erzsébet Idősek Klubja tagjainak. A szívből szóló ünnepi dalokat, verseket, jókívánságokat szeretettel fogadták. Nagyon örültek a gyerekeknek, a megható együttlétnek.