Nálad a labda

Tematikus informális és nem formális tanulási alkalmakhoz kapcsolódó tanulási formák módszertani megalapozása” projekt keretén belül iskolánk 25 tanulója (4.-6. osztály) vett részt napközis tematikus héten június 25-29-e között.

A választott programunk a Közlekedés, KRESZ, Sport és egészségre nevelés témamodulon belül a „Nálad a labda – avagy labdajátékok és felelősségvállalás” volt. Cél volt a labdakészségfejlesztés olyan feladatokon keresztül, melyek a testnevelés órákon nem kerülnek elő. Továbbá nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a kiskamaszok életében most már sok olyan helyzet van, amikor "nála a labda", ő dönt. Egészséges életvezetési és kerékpáros közlekedési ismereteket is nyújtott a program.


Mindezt igyekeztünk még hitelesebbé tenni úgy, hogy meghívott előadóink (védőnő, mentőtiszt, rendőr, jóga oktató, sportoló, televíziós műsorvezető) tolmácsolásában hallhatták az egészséges életvezetési tanácsokat.


Sok-sok játékkal, kirándulással, sporttal színesítettük a heti programot. Bízunk abban, hogy a sok élményalapú ismeretszerzés maradandó nyomot hagy diákjainkban.