Pályaorientációs délután

A pályaválasztás nagyon nehéz feladat. Ezt szeretnénk megkönnyíteni diákjainknak azzal, hogy minél több szakmát bemutatunk számukra, hogy közelebbről is megismerjék a szakmák jellemzőit. 

Minden továbbtanulással kapcsolatos döntés alapja a válaszkeresés a „Mi akarok lenni?” kérdésre. Ez egyszerűnek tűnhet, de amint egyre több szempont kerül elő, bonyolulttá válik a kérdés megválaszolása. Ahhoz, hogy jó döntés szülessen a szülők támogatása a legfontosabb. Nagyon sokat segítene a jó döntések meghozatalában, ha sikerülne megfogalmazniuk a diákoknak: mivel akarok foglalkozni?, mi akarok lenni?, mit akarok elérni?

Mindezek megkönnyítése volt a célunk, amikor a 7. és 8. osztályos tanulókkal meglátogattuk a szomszéd településen, Tállyán lévő Kalina Kádárműhelyt.


Az ott töltött délután során megismerkedhettek a tanulók a kádár szakma minden jellemzőjével, szépségével és bizony nehézségeivel is. Ezúton köszönjük Kalina Gábornak és Bodnár Mariannának, hogy lehetővé tették számunkra a műhelylátogatást.