Pályaválasztási kiállítás

Pályaválasztás? Nehéz kérdés! Van jó döntés.

November 7-én pályaválasztási kiállításra utaztunk. A kiállítás a miskolci Sportarénában volt. A legtöbb 8. osztályos tanuló ugyan már tudta, hogy melyik középiskolában szeretne továbbtanulni, de mindenkinek segített ez a kiállítás.
Az arénában tíz órától kezdődött a megnyitó. A megnyitó után  az osztály különvált. 2-3 fős csapatokban tekintették meg a kiállítást. Az iskolák standjain tájékozódhatott mindenki a nyílt napokról, a felvételi vizsgákról, a képzési kínálatról.Délben indultunk vissza az iskolába.  
Egy feledhetetlen élmény volt az egész osztály számára, és biztosan nagyon sok diáknak segített iskolát választani.


November a pályaválasztást segítő nyílt napok hónapja. Minden középiskola törekszik sokoldalúan bemutatni intézményét, hogy az általános iskolás diákok a lehető legteljesebb körű tájékoztatást kapják egyik legnehezebb, életüket is meghatározó döntésük meghozatalához. Nyílt napra látogathatnak el, ahol „testközelből” láthatják az intézményt és 1-1 órára beülhetnek, vagy/és az intézmény képviselői látogatják meg a végzős osztályt. Intézményünkben mindkettőre bőségesen akadt példa. Minden gyermek felkeresett a potenciálisan szóba jöhető középiskolákból 2-3-at. Több környékbeli középiskola osztályfőnöki órán, vagy szülői értekezleten mutatkozott be:  Tokaji Ferenc Szakgimnázium, Bocskai István Gimnázium, Szerencsi Szakközépiskola és Szakiskola …
Sikeres továbbtanulát kívánunk minden 8. osztályos tanulónak!