Pénz7

2019. február 25. és március 1. között  került megrendezésre iskolánkban a Pénz7. A pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete a Magyar Bankszövetség és a Pénziránytű Alapítvány együttműködésével jött létre 2015-ben.

A projekt keretében tanítványaink változatos programok keretében ismerkedhettek meg részletesebben fizetőeszközünkkel. Már az említett hetet megelőző pénteken tájékoztatást kaptunk a várható eseményekről, így a rajzpályázatokról is, amelyeknek keretében a gyerekek saját elképzelésük szerint pénztárcát vagy bankkártyát tervezhettek.

A projekthét minden napját egy kisfilm megtekintésével kezdtük, melyek a pénz történetével vagy éppen a bankok működésével foglalkoztak. A tanulók minden nap a szünetekben kérdésekben adtak számot a látottakról. A nagyszünetekben a vállalkozó kedvű pedagógusok előtt kígyóztak a gyerekek sorai, hogy egy-egy kérdést kapjanak a pénzről, amelyeknek sikeres megválaszolása esetén zsetonokat zsebelhettek be. 

A Pénz7 programjai között szerdán szerepet kaptak a vetélkedők. Az alsósok és a felsősök is részt vettek egy-egy versenyen, ahol – ha elég jól gazdálkodtak sok-sok zsetonnal gazdagodhattak. A feladatok megoldását követően a csapatok egymás között szétosztották a megszerzett zsetonokat.


Projektzáró napunkon a délelőtti programok után az utolsó órákban sor került a pályázatok eredményeinek kihirdetésére, ezt követően pedig bolhapiacot rendeztünk az iskola folyosóján, ahová a gyerekek rengeteg apró játékot és plüssállatot hoztak magukkal. A hét során megszerzett zsetonokat is ekkor lehetett beváltani különböző ajándéktárgyakra és iskolai eszközökre, melyeket az iskola jóvoltából vásárolhattak meg a gyerekek.