Évzáró helyett

A 180 tanítási napra visszatekintve úgy értékelem, magunk mögött hagytunk egy nagyon különleges munkás évet, amelyből 3 hónapot digitális távoktatásban végeztünk.
Nagy örömünkre az idei tanévben is szorgalmasan tanultak a diákjaink, emelkedtek az iskolai átlagok. Az iskolai tanulmányi átlag 4,23, a magatartás átlag 4,66, a szorgalom átlag 4,31 lett. Kitűnő bizonyítvánnyal 25, és jeles bizonyítvánnyal 21 tanulónk büszkélkedhet. Senkinek nem kell pótvizsgára készülnie nyáron.
Kedves Szülők! A nevelőtestület és tanulóink nevében szeretném megköszönni Önöknek a digitális távoktatásban nyújtott segítőkészségüket. Nagyon fontos segítség számunkra a Szülői munkaközösség is, amelynek tagjai iskolai rendezvényeink lebonyolításában, szervezésében oroszlánrészt vállaltak.


Köszönetet mondok valamennyi kollégámnak és munkatársamnak a tanév során végzett munkájáért, és további lelkesedést kívánok a pedagógusi hivatás gyakorlásában.
Mindenki érzi, hogy ez a tanév gyermeknek, szülőnek, pedagógusnak, egyaránt rengeteg munkával, feladattal, sok örömteli pillanattal, és megoldandó nehézségek sorával telt. Akik mindezt aktívan élték végig, azok mind a kellemes fáradtság állapotában kezdik meg a nyári szünidőt.
Kedves gyerekek!
A nyári szünet nagy boldogság, a szabadsággal éljetek okosan, óvatosan. Pihenjétek ki a tanév fáradalmait, lehetőleg minél aktívabban, sportoljatok, mozogjatok sokat, ne feledjétek, ép testben ép a lélek! Töltsetek minél több időt szüleitekkel, családotokkal, pótoljátok be a tanév során hiányzó együttléteket!
Arra is figyeljetek, hogy a nyár ezernyi veszélyt rejteget magában, úttesten, vízparton, hegytetőn, vagy barlangban legyetek óvatosak!


Kívánok mindenkinek kellemes nyarat, hogy szeptemberben kipihenten, boldogan és egészségesen; munkára, tanulásra, tanításra készen kezdhessük az új tanévet.
Jó pihenést, nagyon szép nyarat kívánok minden családnak!!!
Már csak egy „varázsmondat” maradt hátra:
A Rátkai Német Nemzetiségi Általános Iskola 2019/20-as tanévét ünnepélyesen bezárom.

Prunyi Jánosné
intézményvezető