Színház látogatás

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának idén elindított programja a Lázár Ervin Program. Ennek célja, hogy minden általános iskolás számára biztosítja, hogy eljuthasson kulturális intézményekbe.

Ennek keretében iskolánkból a 3. és az 5. évfolyamos tanulók vettek részt elsőként színházlátogatáson. A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház által bemutatott Farkas vs. Piroska című előadásra látogattunk el november 26-án.

Nincs olyan ember, aki ne ismerné a Piroska és a farkas című klasszikus mesét, amit a Grimm fivérek tettek világszerte népszerűvé. Ezt a történetet dolgozta fel, gondolta újra és öltöztette modernkori köntösbe Szilágyi Bálint, a Farkas vs Piroska című színdarab rendezője. Az ismert történet mellett azonban megjelennek olyan részletek is az előadásban, ami az eredeti mesében nem. Például: Mit reggelizett aznap Piroska? És mit a Farkas? Mi történik Piroskával és a Nagymamával a Farkas gyomrában? És ki mindenki lakik még ott? – hogy csak a legfontosabbakat említsük azok közül a kérdések közül, amelyekre választ kaptunk az előadás végére. A gyerekek jól érezték magukat, új élményekkel gazdagodtak.

Köszönjük a lehetőséget!