Tankerületi nap

Sport és Művészeti Nap a Szerencsi Tankerületben

 Idén augusztusban iskolánk meghívást kapott a Szerencsi Tankerületi Központ Sport és Művészeti Fesztiváljára. A sportot és művészetet népszerűsítő rendezvénysorozat a XII. Csokoládé Fesztivál „nulladik” napjaként nyitotta meg a hosszú hétvége színes forgatagát. A tehetséges fellépők mellett 49 iskola tantestülete mérettette meg magát a hazai ízek világában.  Intézményünk ebben az évben is elkészítette a méltán híres sváb töltött káposztáját, amely nagy sikert aratott, de ne szaladjuk ennyire előre! Szorgalmas kollégáim már előző nap hozzáláttak az előkészületekhez.

Csütörtökön, korán reggel hozzákezdtünk a sátor díszítéséhez, és a gyerekek megérkezésekor már a töltött káposzta is rotyogott az üstben. A főzőverseny mellett a sporté és a művészeté volt a főszerep. Iskolánk két művészeti produkcióval lépett fel, Müller Gréta szóló dala után a moderntáncosainké volt a színpad. Mindkét fellépés hatalmas sikert aratott a közönség körében. A művészeti műsorok végén került sor a főzőverseny eredményhirdetésére, amelyet nagy izgalommal vártunk. Valóban nagy sikert arattunk a versenyen, hiszen első helyezést értünk el!!! Bár mi tudtuk, hogy fantasztikus káposztát sikerült főznünk, külön öröm számunkra, hogy ezt a zsűri is így gondolta. Örömmel tudatom mindenkivel magunk mögé főztünk 48 iskolát!

   

A várkertben rengeteg, érdekes kísérő programot kínáltak a szervezők a gyermekeknek, a legérdekesebb talán mind közül az volt, amikor egy mentőhelikopter szállt le a szemünk előtt. Megnézhettük, hogyan zajlik a mentés, a gyerekeket elvarázsolta a nem mindennapi látvány.

Egy másik helyszínen a sporté volt a főszerep 8 ügyes futballista képviselte iskolánkat. A csapatból a legjobb futballistának lehetősége volt a DVTK felnőtt játékosai ellen egy barátságos mérkőzést játszani. A labdarúgás mellett a sportkedvelő fiatalok megnézhették a DVTK női kosárlabda edzését is, a bátrabbak ki is próbálhatták, hogy milyen egy profi játékosokkal együtt kosarazni.


 

Délután sem tétlenkedtek a fiaink, Zoli tanár bácsi Exerlights bemutatót tartott a tankerületben tanító testnevelőknek. Ez a forradalmian új eszköz színesebbé teheti a mindennapi testnevelés órákat, és ezt szó szerint értem, hiszen villogó színeivel fenntartja a gyermekek figyelmét és érdeklődését. Büszkén mondhatom azt, hogy a tankerület 5 ilyen új eszközöt szerzett be, ebből az egyiket a rátkai általános iskola kapta.

A napot az eredményhirdetés zárta, el kell mondanom, hogy futballban van még mit fejlődnünk, de a fiaink így is szépen helyt álltak.

Szeretnénk megköszönni  munkatársainknak, hogy lelkiismeretesen felkészítették a fellépő gyermekeket, köszönjük  kollégáinknak az egész napos kemény munkát!