"Együtt, testvérként – Rátka – Perbál”


Az EFOP-3.1.8-17-2017 - iskolaközi szemléletformáló pályázatra benyújtott programunk sikeres elbírálást kapott. Az „Együtt, testvérként – Rátka – Perbál” elnevezésű projekt 15 000 000 Ft-os támogatásban részesült.

            A két tanévet felölelő program rendkívül sok lehetőséggel gazdagítja az iskolánkba járó gyermekeket. Színházlátogatások, szakkörök, táborok, előadások, kirándulások során a nonformális tanulási lehetőségek a tanórai kötött kereteken túlmutatva támogatják a nyitott, kreatív légkör kialakítását.

A pályázat egyik tématerülete a partnerség kialakítása egy teljesen más régióban elhelyezkedő iskolával. Választott partnerünk, a perbáli Kis-forrás Német Nemzetiségi Általános Iskola Közép-Magyarország régióban helyezkedik el, a német nemzetiség identitása összeköt bennünket. Erős iskola, jó kompetenciamérés és tanulmányi versenyeredményekkel.

A programok során kölcsönösen meglátogatjuk egymás intézményeit, és tanulóink-tanáraink számára lehetőség nyílik a kapcsolatépítésre és tapasztalatok átadására. „A kapcsolatépítés hozzájárul a „minden gyermek, tanuló optimális fejlődését biztosítani képes, minőségi, fenntartható és hatékony köznevelés” támogatásához.”

        Honlapunkon itt szeretnénk folyamatosan hírt adni a közös tevékenységeinkről, a megvalósult programjainkról.   

A projekt legfontosabb adatai: 
A kedvezményezett neve: Szerencsi Tankerületi Központ
Rátkai Német Nemzetiségi Általános Iskola
A projekt címe: „Együtt, testvérként Rátka-Perbál”
A szerződött támogatás összege: 15.000.000 Ft
A támogatás mértéke: 100%-ban finanszírozott
A projekt időszaka: 2017. november 1- 2019. október 31.
A projekt azonosító száma: EFOP-3.1.8-17-2017- 00010

pályázat