Hamarosan Rátkán...

Kedves Társaink, ott Perbálon!

Nagyon várunk már benneteket! Az utolsó egyeztetések zajlanak a programokkal kapcsolatban, de azért fenntartjuk a „műsorváltoztatás jogát”, ha valami mégis közbejönne.

Néhány fontos információ még a találkozónkról:

-          A Csokimúzeummal akadnak nehézségeink, de biztos, hogy lesz B-tervünk, megoldásunk a pótlására.

-          Február 16-a az ÖLTÖZZ PIROSBA kezdeményezés napja. Ha kedvetek tartja, hozzatok magatokkal valami pirosat, hogy együtt „divatozzunk” a gyógyíthatatlan betegséggel élő gyermekek támogatása érdekében.

-          Hostubázás – bizonyára halandzsa nyelvű szónak tűnik ez a szó számotokra. Mi is most tanuljuk újra ezt a régi sváb szót. Mit is jelent ez, HOSTUBÁZÁS? Egy régi sváb szokás felélesztését, ahol a különböző generációk együtt töltenek egy vidám estét: kártyáznak, malmoznak, táncolnak, énekelnek, kukoricát morzsolnak, csutka házikót építenek, játszanak, régi történeteket mesélnek… - azaz a modern technika okoseszközei nélkül próbálják jól érezni magukat, pusztán azzal, hogy beszélgetnek, meghallgatják egymást, figyelnek egymásra, aktív részesei az estének. Akinek kedve van, ehhez akár magára ölthet egy régi népviseleti ruhadarabot is. S közben van nagy eszem-iszom a finom kolbászos, szalonnás falatkákból, mézes sütiből, csörögéből.

Ha tetszik az ötlet, hozzatok magatokkal perbáli népviseletet, akár bemutathattok nekünk valami sváb nyelvű dalt, ha él még ott ez a tájnyelv, vagy táncolhattok is.

Indulhat a visszaszámlálás! Egy hét múlva találkozunk!