Látogatás a rátkai testvériskolában

Az esemény időpontja:  2019. április 15. hétfő

Meghívást kaptunk a rátkai testvériskolánktól egy újabb kétnapos kirándulásra a testvériskolai pályázat keretében, melyre 2019. április 22-23-án került sor. Iskolánkat 12 fő 7. osztályos diák, Királyné Halmosi Edit és Payerné Papp Eta pedagógusok képviselték. Hétfőn reggel fél 6-kor indultunk a Polgármesteri Hivatal elől. A rátkai gyerekek és a pedagógusok finom tízóraival vártak bennünket, azután kezdődött a programok sorozata. Először média órán vettünk részt, a média veszélyeire és az internet biztonságos használatára hívta fel a figyelmet Magyar Katalin médiatanár.

Kis pihenő után német nemzetiségi verseny kezdődött vegyes Rátka-Perbál csapatokkal. A verseny után ebédeltünk, majd a verseny befejező része következett; Rátka emlékhelyeinek és nevezetességeinek felkeresése csapatfeladatként feladatlapok segítségével. Ezután következett a versenyfeladatok értékelése és az eredményhirdetés. A helyezetteket apró ajándékokkal jutalmazták. Délutáni szabadprogramként a rátkai és a perbáli gyerekek a testnevelőtanárok által vezetett focimeccsen, illetve a fantasztikus játszótéren, fitneszpályán mozoghattak, sportolhattak a friss levegőn.


Este vacsora, pingpongozás az udvaron, kártyázás, jókedv, vidám beszélgetés a gyönyörű szállásunkon. Másnap kora reggel finom, bőséges reggeli után irány autóbusszal a rátkai felső tagozatos gyerekekkel Vizsoly. Izgalmas, vidám interaktív tárlatvezetés keretében Mantskovits Bálint nyomtatástörténeti kiállításáról sajátkezűleg készített Bibliai lapot hozhattak el a gyerekek és a pedagógusok is. A sűrű program folytatásaként az ország egyetlen Magyar Nyelv Múzeuma megtekintése következett tárlatvezetéssel Széphalmon, majd szintén tárlatvezetéssel bemutatták a Kazinczy Ferenc Emlékcsarnokot és a Kazinczy-sírkertet is. Vidám programzárásként Sátoraljaújhelyen, a Zemplén Kalandparkban a bobpályán bobozhattak a gyerekek és a merészebb pedagógusok, majd visszautaztunk Rátkára és a búcsúebéd után fáradtan, de élményekben gazdagon jöttünk haza Perbálra. A rátkai gyerekekkel és pedagógusokkal találkozunk a nyári táborban. Köszönjük a rátkai iskolának az élménydús programokat!

Payerné Papp Eta kísérő tanár