Legnagyobb kincsünk...

„Legnagyobb kincsünk az egészségünk”

Nagy eseményként tartjuk számon február 16-át, ugyanis kis csapatunk – „A legnagyobb kincsünk az egészségünk” csoport tagjai – ekkor teremthettek közvetlen kapcsolatot a Perbálról idelátogató 12 tanulóval.

Délutáni programként egy közös játékos, sportvetélkedőt szerveztünk nekik a tornateremben. A csapatokat természetesen helyi és vendég gyerekek vegyesen alkották. Csak így élhették át közösen a versengés izgalmait. Szurkoltak, biztatták társukat, izgultak érte a még jobb eredmény elérése érdekében.

A feladatok elvégzése során szükség volt erőnlétükre, vidámságukra és hogy nyitottak legyenek egymás felé.

Az eredményhirdetésen mindenki örömmel fogadta apró ajándékainkat. A versenyláztól csillogó szempárokban csak a jókedv, a derű látszódott, függetlenül attól, hogy hányadik helyezést ért el csapatuk.

Ezt követően a tornatermet „Játszó-házzá” alakítottuk, ahol kedvük szerint válogathattak a népszerű társasjátékok között. Volt ott csocsó asztal, 5ödölő, Jenga, Twister, Solo. Mind-mind olyan elfoglaltság, amivel gyorsan és vidáman elszállt az idő.

A közös élmények szerzése során a gyerekek még jobban megismerték egymást, több kapcsolódási pont alakult ki közöttük, melyek a jövőbeni baráti viszonyokat kellően megalapozhatják.

Szkiba Istvánné, Kunder Tamás
foglalkozásvezetők