Találkozás Rátkán

Első találkozás Rátka-Perbál

2018. február 15-16.

            Az első személyes találkozóra február 15-16-án került sor. A gyerekek és felnőttek már izgatottan várták azt a bizonyos pillanatot. A 7. és az 5. osztályban érintett tanulók már az ajtóban várták a testvériskolánkból érkezőket. Az iskolánk összes tanulója, illetve Endrész Árpádné igazgató asszonyunk köszöntötte a messziről hozzánk érkezőket.  Az üdvözlés után a 7. osztályban a felső tagozattal kiegészülve került sor a személyes találkozásra, illetve a bemutatkozásra. A 7. osztály és a vendég gyerekek bemutatták az előzetesen elkészített iskola bemutató prezentációt, amely remek lehetőséget adott arra, hogy megismertessük a perbáliakkal az iskolánkat, majd ez követően természetesen mi is megismerhettük a vendégek iskoláját.  

A közös bemutatkozás után Magyar Katalin tanárnő érdekes és tanulságos előadást tartott nekünk az internet veszélyeiről. 


A délutáni programok alatt a helyi és a perbáli gyerekek egy kreatív délutánon vettek részt. Évike, Mariann és Mónika tanárnő keze alatt csodálatos dolgokat készítettek (kosarat fontak, karkötőt és sálat készítettek).  A finom vacsorát követően a vendégeket a szálláshelyükre kísértük. Egy esti „mozizásra” invitáltuk őket. Így mindenki kipihenhette magát.

Február 16-a, péntek

Az utolsó nap reggelén a helyi gyermekek alig várták, hogy újra találkozzanak az újdonsült barátaikkal. A nap elején 3 bemutató órát tartottak a kollégáim.

1.      Internetes barangolás Zemplénben a 6. osztállyal – Magyar Katalin felkészítésével

2.      7. osztályban Takács Györgyi tanárnő egy interaktív német órát szervezett.


3.      Héringné Braun Viktória tanárnő egy közös népismeret és táncórára invitálta a perbáliakat a 6. osztállyal együtt.

Mindezek után a rátkai és perbáli kapcsolattartó diákok Szerencsre utaztak, ahol a csokoládé készítés folyamatával ismerkedtünk meg. Majd ezek után mi magunk is kipróbálhattuk a csokoládékészítést.

A délután sem telt programok nélkül, Kunder Tamás tanár úr, és Szkiba Mariann tanárnő sportfoglalkozást szerveztek, ezt követte az esti Hostubázás Endrész György és Héringné Braun Viktória vezetésével.


A közös táncos játékok végeztével sort kerül a szomorú búcsúzásra, vendégeink 19 óra körül élményekkel tele indultak haza, de az est még továbbfolytatódott. Mindkét csapat alig várja a márciusi találkozást.

Hangozott szinte mindenki szájából: „A márciusi viszontlátásra...”


Rátka, 2018. február 23.

 

Spéderné Sebő Edit       

 foglalkozásvezető