Kincskereső német verseny

Online német nyelvi vetélkedő

Ebben a tanévben online formában került megrendezésre a Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium által szervezett „Kincskereső” idegen nyelvi vetélkedő. A 8. osztályból egy három fős csapat nevezett be a kétfordulós digitális kalandba, azonban betegség miatt ketten sajnos nem tudtak részt venni a feladatok megoldásában, így Varga József ügyeskedett mindkét fordulóban. 

Az első forduló feladatai a tokaji szakközépiskolában oktatott szakmákra, szaktantermekre, gyakorlatai helyekre vonatkoztak. A feladatok megoldása során megismerkedhettünk a szakács, a pincér és a bolti eladó munkájával, melynek köszönhetően gazdagodott a versenyző szókincse, fejlődött a szövegértése. 

A második fordulóban egy PowerPoint prezentációt kellett készíteni, melyben az előző fordulóban megismert szakmák egyikét kellett bemutatni. A második feladat megoldásánál a pincér szakmára esett a választás, így a prezentációban bemutatásra került, hogy milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy jó pincérnek, hol dolgozhat, melyek a munkájához szükséges eszközök, milyen ruházatot visel stb. Végül egy étteremben játszódó párbeszéd is belekerült a bemutatóba. 

Az eredményhirdetésre december 14-én került sor, Hetziné Csáki Júlia, a tokaji verseny szervezője személyesen adta át a jutalmakat az iskolánkban. Varga József az online német nyelvi vetélkedőn I. helyezést ért el „Legfantáziadúsabb prezentáció” kategóriában. 

Gratulálunk az szép eredményhez!